Молебное пение во время губительного поветрия и смертоносныя заразы | Українська Православна Церква
 
  УКР РУС ENG 
   

Молебное пение во время губительного поветрия и смертоносныя заразы



Молебное пение
во время губительного поветрия и смертоносныя заразы

 

"Благословен Бог наш...", "Царю Небесный". Трисвятое ПО «Отче наш» и псалмы 37-й и 90-й,

На мирной ектении особые прошения по Требнику:

"О еже не помянути беззаконий и соблазнов нас, грешных и недостойных рабов Своих, но милостивно очистити грехи наша и отвратити гнев Свой, праведно движимый на ны, Господу помолимся".

"О еже ни яростию обличити, нижé гневом наказати нас, но помянути яко плоть есмы΄, дух ходяй и не обращáяйся, и милостивно пощадити от смерти дýши наша, Господу помолимся".

"О еже не внити в суд с рабы Своими и не нáзрити беззакония наша, но очистити я, и милостиву быти, и пощадити люди согрешившя, Господу помолимся".

"О еже помянути щедроты и милости Своя, яко от века суть, грехов же юности и неведения нашего не помянути и помиловати нас, Господу помолимся".

"О еже услышати от храма Святаго Своего глас наш и исцелити болезни смертныя, одержáщыя нас, и потоки беззакония смутившыя нас изсушити, Господу помолимся".

"О еже вскоре изъяти нас от сетéй смертных и от болезней адовых избавити, Господу помолимся".

"О еже милостивно продолжити рабом Своим покаяния время и не безгодно яко неплодную смоковницу посещи΄, но благосердием окопати и милосердия росою напоити, плодов покаяния и обращения нашего человеколюбно еще ожидая, Господу помолимся".

"О еже вознести нас от врат смертных и меч изъятый и лук Свой напряжéнный и в нем сосуды смертныя на ны праведно уготóванныя со стрелами горящими милостивно (да не погибнем) от нас отвратити, Господу помолимся".

"О избавитися нам..." и прочие прошения до конца. Священник: "Яко подобает Тебе..."

На "Бог Господь", тропарь, глас 2-й:

"Во гневе Твоем, Боже, помяни щедрóты Твоя, прах бо и пепел есмы΄, дух ходя΄й и не обращáяйся, и не яростию Твоею обличи нас, да не погибнем до конца, но пощади души наша, яко Един Милосерд" (дважды), Слава и ныне. «Заступнице усердная».

Прокимен, глас 4-й: "Господи, да не яростию Твоею обличиши мене, нижé гневом Твоим накажеши мене", со стихом: "Яко стрелы Твоя унзóша во мне, и утвердил еси на мне руку Твою". Евангелие от Луки (зачало 16-е).

На Сугубий ектении: добавляем особые прошения по Требнику:

"Согрешихом и беззакóнновахом, и сего ради праведный Твой гнев постиже нас, Господи Боже наш, и сень смертная обыде нас, и ко адовым вратóм приближихомся. Но к Тебе, Богу нашему, в болезни нашей умильно вопием: пощади, пощади люди Твоя, и не погуби до конца, смиренно молим Ти ся, услыши и помилуй".

"Животом и смертию владычествуяй, Господи, не затвори в смерти дýши рабов Твоих, но престани от гнева и остави ярость, зане исчезают яко дым дние наши, и изсше крепость наша и погибаем до конца грех ради наших. Милостив буди рабом Твоим, в покаянии со слезами молим Ти ся, услыши и помилуй".

"Помяни яко плоть есмы΄, Господи, дух ходяй, и не обращáяйся, и милостивно отврати гнев Твой, праведно на ны движимый, имже яко мечем безгодно посещаеши нас, устави болезнь и утоли язву, напрасно губящую нас. Не мертвии бо восхвалят Тя, и в болезни сердца стеняща молим Ти ся, услыши и помилуй".

"Паче всех согрешихом Тебе и беззакóнновахом, Владыко, и аще покаяния не стяжáхом, предложение наше вместо покаяния приими, и на милость преложи΄, недуга и болезней лютых, яко Всесилен, свободи рабы Твоя, болезненно стеняще молим Ти ся, скоро услыши и помилуй".

"Не помяни беззаконий и неправд людей Твоих и не вниди в суд с рабы Твоими, нижé уклонися гневом от рабов Твоих. Аще беззакония нáзриши, Господи, кто постоит? прах бо и пепел есмы΄, и состав наш яко ничтоже пред Тобою, но яко Щедр и Человеколюбец умилосердися и не погуби нас во гневе Твоем со беззаконьми нашими, молим Ти ся, Боже Преблагий, услыши и помилуй".

"Не хотяй смерти грешных, но еже обратитися и живым быти им, яко живота Источник, оживотвори нас праведным Твоим судом, смерти достойных: Бог бо еси, живыми и мертвыми обладáяй, и не погуби нас во гневе прещения Твоего, воплем крепким в горести сéрдца со слезами молим Ти ся, услыши и помилуй".

Священник возглашает: "Услыши ны, Боже, Спасителю наш..." и по возглашении диакона: "Со умилением паки и паки преклоньше колена, Господу помолимся" читает молитву:

"Господи Боже наш, призри с высоты Святыя Твоея на молитву нас, грешных и недостойных рабов Твоих, беззаконьми нашими Твою благость прогневавших и благоутробие Твое раздраживших, и не вниди в суд с рабы Твоими, но отврати гнев Твой, праведно на ны движимый, утоли губительное прещение, и пощади нищих и убогих рабов Твоих, и не затвори в смерти дýши наша, в покаянии сокрушенным сердцем и со слезами к Тебе, Милосердому, Благоувéтливому и Благоприменительному Богу нашему, припáдающих. Твое бо есть еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь".

 

 

 










Коментувати

Содержимое этого поля хранится скрыто и не будет показываться публично.
 


   
orthodox.org.ua

Українська Православна Церква